Om min blogg

Hej!

Jag heter Robin van Klaasen – och jag är en konstintresserad holländare som bott i Sverige de senaste 15 åren. Jag ber om ursäkt redan nu ifall mitt språk är lite annorlunda, kom ihåg att det här inte är mitt modersmål. Hade ni hört mig prata hade ni definitivt märkt något. Det hörs mer än vad det syns kan man säga.

Jag flyttade från Amsterdam till Sverige för 15 år sedan för att plugga internationell ekonomi. Det visade sig vara helt fel och samtidigt helt rätt. Jag borde ju märkt det tidigare att jag inte har något huvud för ekonomi. Det jag är intresserad av är helt andra saker – att träffa nya människor och umgås med dem. Inte att sitta med näsan i en bok full av siffror och debet och kredit och Gud vet vad.

Men jag blev förälskad – i Stockholm! Så mycket frisk luft och så mycket yta. Så många parker som är öppna för alla och öppna hela dagarna. Annat var det i Paris där jag bodde ett år som utbytesstudent. Parkerna stänger vid 18 och man får aldrig dricka någon alkohol, inte ens fransmännens älskade rödvin! Och om parken trots allt är öppen så kan du ge dig på att de besprutat gräsmattorna med medel så du får fläckar på kläderna – jag lovar det är sant!

Så mitt val att plugga ekonomi var som sagt både bra och dåligt. Ett felaktigt val ledde mig rätt. Och så tycker jag att livet måste få vara. Det kan kallas serendipitet. Att vara duktig på att av en slump upptäcka riktigt bra saker. En egenskap jag gärna odlar.

Förälskelsen har lagt sig och ligger nu mer och pyr som en trevlig varm glöd i magen. Det är här jag ska bo resten av mitt liv. Med så nära till skogarna och havet. Skärgården går knappt att tro på – även om jag sett dubbade versioner av Saltkråkan på tysk tv så kunde jag inte ana att det skulle vara så Stort! Det tar liksom aldrig slut.

Åh förlåt, jag skulle ju skriva om vad bloggen kommer att handla om… Och jag tror att det är just detta – de oväntade upptäckterna, konsten, människorna och livet i allmänhet.