Första inlägget!

En blogg om konst. Hur kan det vara intressant? Ska man inte gå på ett galleri eller konsthall och uppleva istället? Jo det är klart du ska! Men den här bloggen vill jag ska vara en plats där tankarna kring konst kan få fara fritt omkring som i en virvlande dans mellan eterns genomskinliga väggar. Kanske hittar du något fragment i mina texter som förklarar det du såg tidigare under dagen. Något som sätter fingret på vad konstverket betydde. Det är i alla fall min förhoppning. Samtidigt är jag ju medveten om att ett konstverk betyder olika saker för olika människor. Alla har olika slags bagage av erfarenheter med sig. Stora väskor, små väskor. Alla packade med förutfattade meningar, förhoppningar och självbilder.

Vad är då konst? Jag ser det som forskning i vad det är att vara människa. Konstnären, författaren, musikern och poeten hittar nya vägar in och ut ur vårt psyke. Hittar förklaringar till frågor som ännu inte ställts men som är i desperat behov av svar. Det krävs tid och hårt arbete för att nå fram till något nytt. Konst är inte längre bara avbildandet av något som existerar. Det är sökandet efter människans inre väsen. En plats där vi förstår varandra och når nya nivåer av upplysning. Där språk och utseende inte spelar någon roll. Vi kan skratta och gråta åt samma saker och känna en starkare gemenskap. Vi är alla människor och konsten är det som kan förena oss till ett världsomspännande folk. Inte politiken, som för länge sedan har spelat ut sin roll som förändrare.

Det är i alla fall mitt mål med denna blogg – att skina ett förlösande ljus på vad som försiggår i den skapandes huvud och själ. Jag vill att bloggen ska vara nyckeln till det lås som sitter kring all riktigt bra konst.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*